Medisch

Wervelkolom klem

Traditionele markeermethoden van chirurgische implantaten, zoals mechanisch en chemisch etsen worden nog steeds in zekere mate gebruikt, maar dit is grotendeels vervangen door laser etsen. De overgang naar laser-markering is gebeurd als gevolg van het veel nauwkeuriger resultaat dan met traditionele mechanisch etsen. Met behulp van een laser-markering, kunt u individuele serienummers markeren, bedrijfslogo's toevoegen met een druk op een knop, zonder de noodzaak om instrumenten te wijzigen of nieuwe maskering aan te brengen.

Pacemaker behuizing

De gemarkeerde gegevens op een pacemaker moeten duidelijk en duurzaam zijn, zodat het nog leesbaar is na vele jaren van gebruik. Belangrijke informatie zoals fabrikant, het model en het serienummer zijn essentiële gegevens die gedurende de levensduur van het apparaat leesbaar moet blijven. Daarnaast kan de producent besluiten om logo's of andere branding markeringen toe te voegen.

Pil stempel

Proces Identificatie nummers en logo's zijn aangegeven op pil stempels voor identificatie en branding doeleinden. Een hoog contrast zwarte markering op het hoge kwaliteit RVS component wordt bereikt met behulp van een laser gloeiproces.

Medische instrumenten

Al vele jaren is het aanvaarde proces voor het volgen en identificeren van chirurgische instrumenten, het lade beheer. Met een Raptor of Scorpion Rapide Fiber Laser, is het mogelijk om kleine Data Matrix Codes, die de eigen identiteit van elk instrument bevatten produceren. Dit maakt volledige traceerbaarheid van enkele instrumenten gehele operationele en ontsmetting processen.