De leesbaarheid van markeringen gemaakt door lasers wordt bereikt door een kleurcontrast tussen de markering en het basismateriaal. Deze tegenstelling is een gevolg van één van verscheidene werkwijzen waaronder, gloeien, chemische reactie, ablatie en graveren.

Ablatie

Markeringen op geanodiseerde, vergulde of gelakte producten worden gemaakt door het laser markeersysteem, door het verwijderen van de bovenste laag en zo het basismateriaal bloot te leggen in een contrasterende kleur. Het verwijderen van een ondoorzichtige laag van een substraat creëert afbeeldingen voor back-lit, dag-/ nacht-producten en lichtshow projectie apparatuur.

Lees meer...

Chemische processen

De meeste kunststoffen reageren bij blootstelling aan straling lasermarkering. De resulterende markering afhankelijk van het type reactie - meestal smelten, schuimen en bleken, welke een functie is van de samenstelling en de kleur van het basismateriaal. Additieven kunnen worden gebruikt om de kleur te verbeteren of produceren een wijziging in een specifieke kleur.

Lees meer...

Gloeien

Een kleur verandering kan in de meeste heldere staalsoorten worden bereikt door gloeien. Door nauwkeurige controle over de warmte-inbreng, produceert het laser markeersysteem een zeer goed leesbaar merkteken in variërende kleuren op het materiaal oppervlak zonder inzet van additieven.

Lees meer...

Laser Graveren

Lasergraveren omvat het verdampen van het materiaaloppervlak, dit produceert een hoge kwaliteit markering dat zichtbaar is door de schaduwen en reflecties van omgevingslicht op de verschillende hoeken die in het oppervlak gesneden zijn.

Lees meer...